‣ Luni, 2 sept. 2024 în ședința CA al CNPAS, începând cu ora 14.00 se va aplica procedura de distribuire a elevilor în clasa a IX-a. La această activitate pot participa și 3-5 părinți ai elevilor admiși la profilul educator-învățător, secția română. Pentru a participa la această procedură, părinții trebuie să solicite printr-o cerere acest lucru, document care se va înregistra la secretariatul colegiului vineri, 30 august 2024.
‣ Calendar transferuri elevi an şcolar 2024-2025. Detalii aici.
‣ Metodologia-cadru de acordare a burselor începând cu anul şcolar 2023-2024. Detalii aici – Monitorul oficial. Detalii pe scurt.
„Investiții de 43 de milioane lei la Colegiul Pedagogic din Sibiu – Include și o sală de sport nouă” – www.oradesibiu.ro
‣ Procedură transfer elevi – situații excepționale. Detalii aici.
Mesaj al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu
Felicitări Lotului Olimpic de Geografie a județului Sibiu care s-a întors acasă de la București cu 4 premii speciale ale Societății de Geografie din România:
– Pop Ștefan, Scoala Gimnazială nr 4 Mediaș, clasa a VIII-a, prof Fabian Katalin
– Giurgiu Ana, Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș, clasa a IX-a, prof. Hudea Ioana
– Cristea Robert, Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș, clasa a XII-a, prof. Hudea Ioana
– Duță Victor, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Saguna” Sibiu, clasa a X-a, prof. dr. Misachevici Adriana
Din lot a mai făcut parte elevul Dicoi Lucian de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, clasa a XI-a, prof. Hudea Ioana.
Însoțitor și coordonator lot: prof. Hudea Ioana, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș
Vă respect și vă admir pe voi dragi elevi, pe profesorii voștri care v-au pregătit și nu în ultimul rând pe părinții voștri care vă sprijină mereu spre marea performanță!
A fost o săptămână grea cu multe provocări și de aceea vreau să vă mulțumesc din suflet pentru modul în care ați făcut față tuturor provocărilor!
prof. Constantin Dincă, inspector școlar, membru în Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Geografie
‣ Guvernul a lansat ieri numărul unic național pentru copii 𝟏𝟏𝟗, destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului.
Numărul este disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România.
La acest număr pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore.
Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real, în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol.
În toate cele 47 de DGASPC-uri s-a înființat un birou de operatori care vor deservi aceste apeluri.
Peste 100 de persoane din întreaga țară vor fi implicate în intervenția echipelor mobile, a consilierilor și psihologilor în cazurile semnalate la acest număr de telefon.
Serviciul de Telecomunicații Speciale a asigurat instalarea echipamentelor și instruirea personalului aferent, astfel încât numărul să devină operațional.
‣ Norme metodologice de aplicare a Programului naţional pilot ” Şcoala după şcoală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv. Detalii aici
‣ Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” Sibiu anunţă eliberarea de adeverinţe de elevi conform legii nr. 19/14.03.2020 prin e-mail. Părintele va trimite o solicitare scrisă pe adresa de e-mail a şcolii (cnpas_sb@yahoo.com) specificând numele complet al elevului, iniţialele tatălui, clasa şi motivul pentru care are nevoie de adeverinţă. Cererea de eliberare a adeverinţei va fi datată şi semnată.
‣ Elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” beneficiază de consultaţii şi tratamente stomatologice GRATUITE (dr. Oana Picu):
– Cabinetul stomatologic nr. 7, str. V. Aron
Program: Luni, Miercuri şi Vineri 13-17; Marţi şi Joi 8 – 13